Bureau Krediet Registratie, BKR

Bureau Krediet Registratie, BKR

BKR Het Bureau Krediet Registratie, BKR, in Tiel is er om mensen te behoeden voor te veel en te hoge leningen. Dit doet het BKR door aangesloten bedrijven te informeren over kredieten en gsm-abonnementen die een persoon heeft of heeft gehad. Het BKR sluit zelf geen leningen af en is zelf ook niet verantwoordelijk voor het beoordelingen van leningen. Aangesloten bedrijven kunnen bij een lening aanvraag informatie opvragen over de persoon in kwestie. Zij zien dan de lopende en afgeronden leningen van die persoon en kunnen zelf besluiten of er een lening verstrekt word.

Een BKR registratie

De kans is zeer groot dat ook jij bij het Bureau Krediet Registratie, BKR, geregistreerd staat. Dit wil niet zeggen dat je geen leningen meer krijgt. Er zijn op het moment ongeveer 11,5 miljoen mensen geregistreerd. Pas wanneer u een betaling achterstand heeft krijgt u een negatieve BKR registratie. Dit wil zeggen dat u staat genoteerd met een achterstand en elk aangesloten bedrijf dit kan inzien. De notitie blijft tot 5 jaar na de lening staan.

Lenen via Cashbob
Lenen zonder BKR

Heeft u een negatieve BKR of kan u niet lenen door een lopende BKR op een lening? Dan is het toch mogelijk om geld te lenen zonder een controle op BKR registratie. Een minilening tot 750 euro wordt namelijk ook verstrekt aan mensen met een BKR registratie. De krediet verstrekker van zo’n minilening,  heeft namelijk een eigen controle. De loonstrook en het identiteits bewijs worden gecontroleerd. Er wordt gekeken of je elke maand loon binnen krijgt. Wanneer dit het geval is ben je krediet waardig en kan je een minilening afsluiten.
De Nederlandse regering is bezig geweest om een wet aan te nemen waarin de minilening zou worden verboden. Op het moment is dit er nog niet door en de verwachting is dat het ook nog even duurt. Tot die tijd kan u gerust lenen zonder BKR controle.